Zpět

Recept Carte Noire: Není pusinka jako pusinka

Čím jiným potěšit ty, které máte opravdu ráda, než-li sladkou pusinkou! Přinášíme vás proto recept na křupavé mandlové pusinky s příchutí kávy a bílé čokolády. Pusinky můžete navíc připravit podle Carte Noire videoreceptu.

Suroviny na krém:

  • 100 g bílé čokolády
  • 1 polévková lžíce silného espressa
  • 7 cl plnotučné smetany na vaření

Suroviny na 20 ks mandlových pusinek:

  • 100 g + 2 polévkové lžíce extra jemného moučkového cukru
  • 100 g mletých mandlí
  • 1 vrchovatá kávová lžička rozpustné kávy (prášek)
  • 2 bílky
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 polévkové lžíce pražených drcených kakaových bobů (k dostání u dodavatelů surovin pro cukráře) nebo kakaového prášku

Postup krém:

Bílou čokoládu nasekejte nožem nadrobno a dejte ji do mísy. Přidejte kávu. Smetanu přiveďte k varu a pak ji nalijte na směs kávy s čokoládou. Krém nechte pár minut odpočinout, pak ho důkladně našlehejte metlou a uložte do chladu.

Postup pusinky:

V mixéru rozmixujte extra jemný moučkový cukr, mleté mandle a kávu. Směs prosejte. Z bílků ušlehejte sníh. Do ne zcela ušlehaného sněhu vmíchejte moučkový cukr a prosetou směs. Hmotu důkladně promíchejte stěrkou, aby sníh z bílků klesl. Plech vyložte pergamenovým papírem. Pomocí cukrářského sáčku s hladkým nástavcem o velikosti 1 cm tvořte s dostatečným rozestupem malé hromádky o průměru asi 3 cm. Posypte je drcenými kakaovými boby a extra jemným moučkovým cukrem. Nechejte je 15 minut odpočinout, aby na povrchu vznikla jemná krusta. Mandlové pusinky vložte na 5 až 7 minut do trouby předehřáté na 180 °C, dokud se na nich neutvoří krusta. Uvnitř však musí zůstat vláčné. Pusinky slepujte po dvou spojovacím krémem. Hotové pusinky nechejte 24 hodin uležet.